Det kan betale sig at investere i den grønne omstilling både på kortere og længere sigt.
“Fødevareministeriet har fået beregnet de sundhedsøkonomiske gevinster ved, at danskerne følger kostrådene til at være 20 milliarder om året. Den gevinst skal vi også høste i Rødovre kommune, ved at tilbyde vegetariske valgmuligheder efter borgerne ønsker.”
De offentlige køkkener skal derfor tilbyde en vegetarisk valgmulighed som et alternativt måltid bestående af vegetariske fødevarer til ældre, skole elever og offentligt ansatte i kommunen.
Ligeledes skal kommunen sikre sig at kommunale bevillinger til arrangementer, som involverer udgifter til med/forplejning, skal kræve at de klimavenlige kostråd følges, og der skal altid være et plantebaseret alternativ.
Jeg vil arbejde for at kommunen opstiller en målsætning om 25% CO2-reduktion i 2025 fra maden i de offentlige køkkener og 50% CO2-reduktion i 2030 fra maden i de offentlige køkkener (med referenceåret 2020 som sammenligning)