Sorggrupper til alle aldre
Sorg er en virkelighed, som vi alle kommer til at opleve på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det at miste et nært familiemedlem eller bo med en alvorlig sygdomsramt kan være alles livsvilkår og opgaven kan være ubærligt. I en kommune med over 40.000 borgere er det himmelråbende forkert, at kommunen ikke har sikret hjælp til sorgbearbejdning til borgere i alle aldersgrupper.
Man skal ikke lede længe i litteraturen, for at forstå, hvor alvorligt sorg kan påvirke menneskers og familiers liv. Men denne udsendelse fra DR sætter en rigtig god ramme for en god diskussion lokalpolitisk
DR_ Børnene fra sorggruppen
For det første skal vi i kommunen bygge et system op, hvor det er let at finde hjælp og hvor man ved, hvor man skal henvende sig. Derefter skal vi sikre os, at de mennesker som henvender sig i deres sorg får rettidig hjælp. Ifølge det nationale sorgcenter, Børn, sorg og unge, er der nogle steder op til 14 måneders ventetid, før en ung, der har mistet, kan få hjælp i en sorggruppe. Det kan simpelthen ikke være rigtigt!
“Det er meget vigtigt at kommunen kommer på banen og får nedbragt de ventetider og tilbyder lokale børn, unge og voksne hjælp, så de ikke er alene, hvis de ikke kan bearbejde sorgen selv”, siger Jette Louise Larsen. For mig drejer det sig primært om, at de unge som har brug for det, har adgang til en hjælp, der kan lede dem tilbage til en nogenlunde livskvalitet efter et traumatiserende tab.
Jeg vil arbejde for, at kommunen bygger de rammer, så borgerne ved, hvor de skal henvende sig få den hjælp, de har brug for på et samlet sted.